Powyżej Slazmi umieścił zdjęcie dwóch australijskich jeńców wojennych w obozie jeńców wojennych Altdamm. Po lewej stronie stoi Benjamin Joseph Gannaway z Wagin, Australia Zachodnia, a po prawej stronie jest Hubert Randolph Matthews, z Perth, Western Australia, również z 11. batalionu. Pte Gannaway zaciągnął w wieku 29 lat w dniu 27 sierpnia 1914 roku Został wysłany na misję zagraniczną 02 listopada 1914 na pokładzie HMAT Ascanius. Został ranny w akcji na Gallipoli, został ranny w ramię od strzału z pistoletu. Po wyleczeniu został skierowany na front zachodni. Został złapany na Lagnicourt, Francji, w dniu 15 kwietnia 1917 i od tego czasu będzię się tułał po różnych obozach jenieckich w Niemczech. W dniu 8 września 1917 r pisał z Friedrichsfeld "Nie miałem innego wyjścia, musiałem pracować na wielkich budowach. Większość z nas pracuje tu w dużym tartaku. Jedzenie jest dobre i praca nie jest tak ciężka. " Pte Gannaway zmarł na grypę w dniu 4 listopada 1918 roku został pochowany na Cmentarzu Garnizonowym w Szczecinie. Później został ponownie pochowany na cmentarzu w South Western w Stahnsdorf, w Berlinie. Pte Matthews zaciągnął w wieku 20 lat w dniu 30 sierpnia 1915 wyruszył na wojnę 22 listopada 1915 na pokładzie RMS Mongolii. Został złapany w Fleuricourt, Francji, w dniu 16 kwietnia 1917 i przetrzymywany jako jeniec wojenny, aż do repatriacji do Anglii w dniu 15 grudnia 1918 roku. Pte Matthews wrócił do Australii w dniu 17 marca 1919
Znalazłem jeszcze coś takiego...
Altdamm rok 1915.
Te zdjęcie z namiotami jest bardzo ciekawe. Zgadzało by się to z opisem Michaiła Iwanowicza Romanowa:
"Były tu potężne płócienne baraki, całkowicie puste. Pomieścili nas wszystkich do jednego baraku. Rzędem za namiotowym obozem przeznaczonych na komisję, stał obóz drewnianych baraków, w którym mieszkali jeńcy, pracujący na różnych robotach. Podeszliśmy do ogrodzenia z drutu kolczastego, dzielącego dwa obozy"