slazmi
|
 |
« Odpowiedz #90 : 21 Grudzień 2010, 14:53:57 » |
|
Pan Maciej nadesłał znów porcję zdjęć z powojennych Podjuch i Dąbia. Dziękujemy. Zapraszam do Galerii.
|
|
|
|
|
|
|
yaktra
Yaktra - włóczęga/ fotograf
|
 |
« Odpowiedz #91 : 21 Grudzień 2010, 18:01:04 » |
|
Ciekawy i sam Pan Maciej. Fotki z klimatem, takie swojskie bo pachnące komuną.
|
|
|
|
" O świcie przestał sypać śnieg. Szeroką drogą przez gęsty sosnowy młodnik nikt przede mną nie szedł. Napisałem - nie szedł - i rozumiemy doskonale, że miałem na myśli człowieka. Ileż w tym zarozumiałości! Tak jakby w przyrodzie nic się poza człowiekiem nie liczyło..."
JAN EDWARD KUCHARSKI.
|
|
|
tomhomal
|
 |
« Odpowiedz #92 : 21 Grudzień 2010, 18:33:27 » |
|
Ale  . Dorabiałem w tym warsztacie ''Auto Tu'' . I to akurat w 98. Stoi tam nawet maluch szefa  (ten czerwony) Szok, szok  Dzięki za foto. 
|
|
|
|
|
|
|
yaktra
Yaktra - włóczęga/ fotograf
|
 |
« Odpowiedz #93 : 21 Grudzień 2010, 18:57:22 » |
|
W 98 śmigał maluchem  To jakiś uczciwy jegomość albo mało zaradny 
|
|
|
|
" O świcie przestał sypać śnieg. Szeroką drogą przez gęsty sosnowy młodnik nikt przede mną nie szedł. Napisałem - nie szedł - i rozumiemy doskonale, że miałem na myśli człowieka. Ileż w tym zarozumiałości! Tak jakby w przyrodzie nic się poza człowiekiem nie liczyło..."
JAN EDWARD KUCHARSKI.
|
|
|
tomhomal
|
 |
« Odpowiedz #94 : 21 Grudzień 2010, 19:40:24 » |
|
W 98 śmigał maluchem  To jakiś uczciwy jegomość albo mało zaradny  Nie, nie. To było auto zastępcze, gdzieś po części wyskoczyć lub klienta odwieść itp. - itd.  Ale często było tak, że sam nim jezdził i do, i z domu 
|
|
|
|
|
|
|
slazmi
|
 |
« Odpowiedz #95 : 05 Luty 2011, 13:26:17 » |
|
Uzupełniłem Galerię o zdjęcia z wątku o pamiątkach. przed 1945r. po 1945r. Zapraszam.
|
|
|
|
|
|
|
slazmi
|
 |
« Odpowiedz #96 : 07 Marzec 2011, 12:19:17 » |
|
Przybyło trochę nowych zdjęć z Wielgowa dzięki rwpb. Uzupelniłem również Galerię o zdjęcia babajacka i Perca f. z wątku tego właśnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikromat
|
 |
« Odpowiedz #101 : 16 Kwiecień 2011, 20:09:30 » |
|
Przeglądałem teraz galerię m.in. w dziale "Śladami..."->"Zdroje", jest tam fotka nadesłana przez Babajacka (pozdrawiam!), opisana jako "Panorama w kierunku Zdrojów". Może i częściowo jest w kierunku Zdrojów, ale to nie jest panorama Zdrojów. Nie chce mi się ustalać ściśle czego jest to panorama, ale z leniwego oglądu wygląda mi to na Bukowe-Rudzianka-Majowe?! Link: http://www.prawobrzeze.eu/galeria/displayimage.php?album=523&pos=0
|
|
|
|
|
|
|
Czarny
|
 |
« Odpowiedz #102 : 17 Kwiecień 2011, 07:24:12 » |
|
Też sobie przeglądałem galerię m.in. w dziale "Kolej na prawobrzeżu", jest tam fotka opisana jako "Lokomotywa na bocznicy stacji Szczecin-Dąbie.". Może i częściowo przypomina lokomotywę, ale to nie jest lokomotywa, tylko pług odśnieżny. Lokomotywa musiała taki pług pchać od tyłu. Pług nie posiada własnego napędu. Jako ogrzewanie wykorzystuje się w nim piec CO na węgiel. Swojego czasu pługi takie wykonywał nieistniejący już ZNTK Stargard Szczeciński przy wykorzystaniu wózków wagonowych 
|
|
|
|
|
|
|
slazmi
|
 |
« Odpowiedz #103 : 17 Kwiecień 2011, 09:17:44 » |
|
Stacja Dąbie poprawiona. Odnośnie zdjęcia babajacka... Jacek zabierz głos i rozwiej wątpliwości, proszę.
Dyskuje nie na temat zostały moją decyzją usunięte. Mogą być kontynuowane na prv. [Swaq/17.04.2011 godz. 19.50]
|
|
|
|
|
|
|
babajack
|
 |
« Odpowiedz #104 : 18 Kwiecień 2011, 09:28:55 » |
|
Mikromat ma rację, tą fotkę pstryknął kolega w trakcie przebudowy wiaduktów nad ul. Mączną i ul. Chłopską.
|
|
|
|
|
|
|
|